De kern van Lezergame

Adaptief en motiverend

Deze educatieve game biedt oefeningen op maat en is aantrekkelijk voor jouw kind. Dankzij de transparante opbouw van het programma kun je eenvoudig op maat werken van jouw kind. Zo bieden de games de optie om woordenrijtjes op een prikkelarme manier te oefenen bijvoorbeeld voor kinderen met concentratieproblemen. Daarnaast is er de keuze tussen actieve leesspelletjes, waarbij jouw kind luidop moet lezen, of passieve leesspellen, waarbij de computer voorleest. De game bevat spelletjes met of zonder tijd, met aanpasbare leessnelheid en met gesproken speluitleg. Zo kunnen kinderen snel zelfstandig aan de slag met Lezergame. De keuze tussen oefenspel en vrij spel werkt motiverend en zorgt voor afwisseling. 

 

Individuele zorg

Doordat kinderen zelfstandig in het programma kunnen werken, Is Lezergame ook dus ook zeer geschikt om thuis (verder) te oefenen.

Het totale Lezergame pakket

De games sluiten naadloos aan op de rest van de Lezergame-leestraining met leuke aangepaste leesboeken. Te koop via Pelckmans-Abimo of uitleenbaar bij jouw lokale bibliotheek. Lezergame bestaat uit 3 leesboxen met telkens 6 leesboeken vol spannende avonturen die de figuren Run, Bit en Zip uit de Lezergame-virtuele wereld tot leven brengen. 

 

Je kunt de game Lezergame ook prima afzonderlijk inzetten als verrijking, extra speelse oefening of als remediëring. Gebruik je naast de game ook de leesboeken, dan werkt dit versterkend

 

Demo of webinar kijken?

Wil je weten hoe Lezergame extra motiveert en beginnende lezertjes zo als het ware ongemerkt laat werken aan beter leren lezen? Bekijk dan de demo of de webinar.

 

Op zoek naar verdiepende informatie? Klik hier

Lezergame

Leesproblemen wegwerken

Lezergame is een educatieve leesgame voor élke jonge lezer. De remediërende software kan ingezet worden bij aanvankelijke en meertalige lezertjes (6 – 8 jaar) die vastlopen in het leesproces. Maar Lezergame kan ook dienen als verrijking of extra speelse oefening en dit zowel klassikaal, thuis als in de individuele zorg. Met Lezergame werkt elk kind zelfstandig op zijn eigen niveau.

  • Al spelend neemt jouw kind actief deel aan het leesproces
  • Drie trajecten: letters, eenlettergrepige en meerlettergrepige woorden
  • Het educatieve concept is van Martine Ceyssens, logopediste, lector aan de UCLL en auteur van o.a. “Mijn kind heeft dyslexie”.

Lezergame bestellen? Klik hieronder het product van je keuze

Wist je dat ...

Hoe kun je Lezergame inzetten?
Je kunt de games en de leesboeken los van elkaar gebruiken, maar de verschillende onderdelen versterken elkaar als je ze combineert. Dankzij de transparante opbouw kun je jouw kind zeer eenvoudig motiveren om te blijven 'Lezergamen'.

 • Pre-teaching: Zwakkere lezers krijgen voor een leesles alvast een oefening op de lesstof. Zo zijn ze beter voorbereid en staan ze sterker tijdens de eigenlijke les.
 • Re-teaching: Je herhaalt wat in de klas aan bod kwam. Het kind oefent nogmaals die aspecten die aansluiten bij zijn/haar leesbehoeften.
 • Lezen in context: Het is belangrijk om bij leesproblemen de leesmotivatie te blijven stimuleren. Dat kan door de technische leesoefeningen, zoals in Lezergame, te koppelen aan boeiende leesteksten.


 • Lezergame en het LEAPS-project (ITEC)
  De ontwikkelafdeling van Lexima (destijds Sensotec) werkte als technische partner mee in dit project. Het research project bracht heel wat interessante inzichten.

  “Het LEAPS-project paste perfect binnen de missie van imec’s Smart Education-programma. Dit programma is bedoeld om op feiten gebaseerde technologieën te ontwikkelen die menselijke ontwikkeling in verschillende facetten mogelijk maakt. LEAPS liet zien hoe samenwerking tussen de belangrijkste spelers in de EdTech-industrie, onderzoeksinstellingen en scholen essentieel om de digitale revolutie in het onderwijs te stimuleren.

  De studies toonden aan dat kinderen evenveel leren bij gebruik van tablets als via de traditionele methode. Met adaptief leren echter krijgt de leerling het systeem sneller onder de knie.

  Actie gratis uitproberen Lezergame van 2/10/23 t.e.m. 30/11/23
  De actievoorwaaden:
  • liep van ma 2/10 t/m do 30/11
  • je probeerde Lezergame in die periode helemaal gratis uit
  • je kon je ook aanmelden om tegelijkertijd Bouw! (preventie leesproblemen), BLOON (spelling) en Rekenheld (rekenen) gratis uit te proberen
  • na je aanmelding ontving je de link naar een online Ga-van-start-training
  • in de loop van de proefperiode kreeg je digitale ondersteuning
  • zonder opzeg vloeide de proefperiode vanaf 1/12 over in het betalend abonnement waarop je intekende. T/m 30/11 kon je Lezergame op elk gewenst moment beëindigen via een kort opzeggingsmailtje naar consulenten@lexima.be.
  • naast deze actievoorwaarden gelden ook de algemene en abonnementsvoorwaarden die je hier vindt.
  • ging je na de uitprobeerperiode verder met Lezergame, dan kreeg je 10% korting op je eerste factuur.

  usp-icon-rebrand Voor aanvankelijke of anderstalige lezertjes
  usp-icon-rebrand Ondersteuning op maat
  usp-icon-rebrand Methode-onafhankelijk