De kern van Alinea Suite

Onderdelen Alinea Suite 

Alinea Suite biedt hulp bij begrijpend en technisch lezen, bij het schrijven van teksten en bij het studeren. De installatieversie Alinea Windows is de offline toepassing, ideaal inzetbaar in situaties waar geen internet voor handen is. Het eerste onderdeel van Alinea Online is de webapp Alinea Cloud. Het online werken en de koppeling met clouddiensten (Google Drive, One Drive en Dropbox) maken het voor de gebruikers eenvoudig werken. Met het tweede onderdeel, Alinea Web2Speech, kan de gebruiker eenvoudig teksten op het internet laten voorlezen. Met de Alinea App voor smartphone of tablet digitaliseer je papieren documenten die je eenvoudig laat voorlezen. 

 

Meerwaarde van Alinea 

De unieke features van Alinea zijn de beeldwoordenboeken, de uitgebreide werkwoordondersteuning en de dicteerfunctie binnen de webapp. Daarnaast kun je met de ingebouwde OCR-functie in elke situatie en teksten snel digitaal toegankelijk en leesklaar maken. Met behulp van een pdf-reader kunnen anderen jouw materiaal nakijken en feedback geven. 

Doelgroep 

Alinea ondersteunt gebruikers met hardnekkige lees- en spellingsproblemen, zoals dyslexie, STOS en dysorthografie. De functies van Alinea bieden de mogelijkheid om het programma in te zetten bij een zeer brede doelgroep. Denk maar Erasmus studenten, personen met ASS, DCD, ADD, ADHD of een andere neurodiverse achtergrond. 

 

LeesVoor! Vlaanderen gratis voorleessoftware

Alinea is gratis beschikbaar voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs (gewoon en buitengewoon), mits het voorleggen van een attest.  Meer info lees je hier.

 

Wil je weten wat Alinea voor jouw kind of jezelf kan betekenen?

Bekijk de demo of meld je aan voor de webinar.

 

Klik hier voor getuigenissen en meer verdiepende info.

 

Alinea Suite

Compenserende software voor online en offline werken

Heb jij een kind dat vanwege dyslexie, of een ander leesprobleem, met taal worstelt? Of ben jij zelf iemand die moeite heeft met lezen en/of schrijven? Dat kan frustrerend zijn, maar dat is helemaal niet nodig.

De compenserende voorleessoftware Alinea Suite ondersteunt bij dyslexie en andere lees-, schrijf- of leerproblemen. Alinea is erg eenvoudig, veelzijdig en intuïtief. Doordat Alinea Suite drempels wegneemt, kunnen gebruikers zelfredzaam omgaan met teksten en naar best vermogen presteren. Alinea geeft elke gebruiker de juiste assistentie bij belemmeringen die zwak(ker) lezen of spellen met zich meebrengt. 

Alinea Suite is een compleet pakket dat bestaat uit de Alinea Windows, Alinea Online (Alinea Cloud + Alinea Web2Speech) en Alinea App (iOS/Android). Ideaal voor het werken met papieren en digitaal (les)materiaal.

Alinea Suite bestellen? Klik hieronder op het product van je keuze.

 

De functionaliteiten van Alinea Suite op een rij

Lezen

Alinea Suite maakt documenten in een handomdraai leesklaar en leest voor in verschillende talen.

Er zijn per taal meerdere stemmen beschikbaar en een aanpasbare voorleessnelheid.

De actieve leesondersteuning met tweekleurige markering van woord en zin stimuleert de gebruiker om mee te lezen.

 

Schrijven

De gebruiker krijgt ondersteuning van een ingebouwde woordvoorspeller en spellingscontrole.

De woordvoorspeller voorkomt het maken van fouten én corrigeert gemaakte fouten.

Daarnaast wordt de gebruiker bij het lezen en schrijven ondersteund via diverse opzoekmogelijkheden: verklarende en vertalende woordenboeken, beeldwoordboeken en werkwoordvervoegingen.

Tot slot, binnen de webapplicatie kan de gebruiker tekst inspreken met de dicteerfunctie. 

Studeren

Alinea bevat handige studietools.

 

Met tekentools & markeerstiften kan de gebruiker teksten structureren.

 

Van de gemarkeerde woorden kan Alinea een extract maken, zo heb je in een handomdraai de kern, de samenvatting van de tekst ter beschikking.

 

Binnen de webapplicatie is het ook mogelijk om een samenvatting zelf in te spreken of om te zetten in een audiofile. En door het herhaaldelijk beluisteren, steeds met de juiste uitspraak, wordt kennis goed ingeprent.

Wist je dat ...

LeesVoor! gratis voorleessoftware
Alinea is gratis beschikbaar voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs (gewoon en buitengewoon), mits het voorleggen van een attest (dyslexie, DCD, gemotiveerd verslag,…).

ADIBib (Eureka Leuven) verzorgt de registratie voor gratis voorleessoftware. Lexima is leverancier aan Adibib met onze compenserende programma’s Alinea en Kurzweil.

1300x300_Website_leesvoorvlaanderen-newsheader_Lexima.be

Op www.adibib.be vraag je Alinea zelf aan voor je kind. Je kan er alle informatie rond de “spelregels” terugvinden via het menu “Opstarten” – “Voor wie”.

Een keuze voor Alinea biedt jou of je kind:
  • veelzijdige, eenvoudige en intuïtieve lees-, schrijf- en studiehulp
  • overal en altijd bruikbaar
  • het meest gekozen programma bij verder studeren


  • Gaat jouw kind naar het buitengewoon lager of secundair onderwijs? Ook dan kan het gebruik maken van gratis voorleessoftware. Het (inschrijvings)verslag type 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 of basisaanbod, waarmee een leerling toegelaten wordt tot het bijzonder onderwijs, is een geldig attest. Voor kinderen uit het buitengewoon onderwijs is vlot leren lezen en schrijven vaak een echte uitdaging. Dan kan de inzet van compenserende programma's een krachtige ondersteunende tool zijn. Lees hier het artikel over Rita en hoe zij Alinea schoolbreed inzet in Bubao Noordveld in Brugge.

Alinea Windows
Werkt op Windows pc
Je gebruikt Alinea met dagdagelijkse programma’s zoals Microsoft Office en PDF-documenten.
Scan of importeer jouw document en de OCR (optische tekstherkenning) maakt de tekst toegankelijk om voor te lezen in Alinea.

Functies op een rij:
  • voorleesfunctie in 4 talen met aanpasbare voorleesstemmen, leessnelheden, pauzeduur tussen woorden, voorleesstemkeuze
  • schrijfondersteuning via dyslexiespecifieke spellingscontrole, corrigerende woordvoorspelling
  • studie-ondersteuning via vertaal-en beeldwoordenboeken, werkwoordvervoegingen, markeren en samenvattengebarenwoordenboek

Alinea Cloud
Werkt op pc, Chromebook, Mac en tablet
Installatievrij werken : log in op de URL en lees en werk in PDF’s, tekstbestanden en foto’s

Functies op een rij:
  • voorleesfunctie in 9 talen met aanpasbare voorleesstemmen, leessnelheden, pauzeduur tussen woorden, voorleesstemkeuze
  • schrijfondersteuning via dyslexiespecifieke spellingscontrole, corrigerende woordvoorspelling
  • studie-ondersteuning via vertaal-en beeldwoordenboeken, werkwoordvervoegingen, markeren en samenvatten, audiobestanden maken
  • spraakherkenningsfunctie


Website_AlineaOnline-schermafbeelding_Lexima.be

Alinea Web2Speech
Extensie op Chrome browser of Microsoft Edge

Functies op een rij:
  • voorlezen van webpagina’s, Google Docs, mailtjes in Gmail,…: met actieve leeshulp met dubbele markering, in 10 verschillende talen en met 50 verschillende voorleesstemmen
  • verklarende, vertalende en beeldwoordenboeken
  • vertaalknop naar Google Translate
  • markeren van tekst in verschillende kleuren
  • maken van een samenvatting door gemarkeerde delen naar een document te extraheren
  • audiobestanden maken van geselecteerde tekst


Website_schermafeelding-W2S_Lexima.be

Alinea App
Met deze app kunnen zelfs de allerjongste gebruikertjes zeer eenvoudig hun favoriete boekjes laten voorlezen, maar ook elke andere gedrukte tekst, van treinticket tot boeken en cursusmateriaal

  • Kies je tekst
  • Neem een foto
  • Laat voorlezen

Alinea leest de tekst voor via tekstherkenning of OCR (optical character recogntion).

Er is zowel een app voor iOS- als Android toestellen beschikbaar. Beide apps verschillen echter wel van elkaar. Voor Android is momenteel de 2.0 versie beschikbaar. iOS bezitters kunnen gebruikmaken van de meer uitgebreide 3.0 versie. Zo kun je met allebei gedrukte tekst op papier laten voorlezen, laten voorlezen van op een foto en foto’s importeren, laten voorlezen van op een PDF, foto’s en PDF-bestanden downloaden vanuit Dropbox naar de app en de voorleessnelheid en markering aanpassen. Met de iOS 3.0 kun je bovendien de foto’s ook bewerken, voorlezen met toegankelijkheidstagging (volgorde & taal), behoud van lay-out, opslaan in DropBox, Google Drvie en One Drive en kiezen voor dubbele markering bij voorlezen.

Video-getuigenis: Alinea helpt dit gezin vooruit


Video-getuigenis: Juf Julie van Mikado over Alinea in de klas
Meerwaarde voor jou of je kind
  • Verhoogde leer- en werkefficiëntie dankzij de hulp bij lezen en spellen waardoor meer er aandacht is op tekstbegrip.
  • Zelfstandiger werken, ook met moeilijke en anderstalige teksten. Dat zorgt voor meer vertrouwen en leer- of werkplezier.
  • Tijdswinst door focus op de inhoud en door de efficiënte manier van werken die het programma stimuleert.
Hogeschool of unief student?
Hogeschool- en uniefstudenten kunnen niet genieten van de gratis voorleessoftware, maar kunnen wel beroep doen op de studentenbegeleidingsdienst van hun hogeschool of universiteit en op de organisatie SIHO. Kies je in het secundair voor Alinea of Kurzweil, dan kun je er zo mee aan de slag in het hoger onderwijs! Zo kun je de veelzijdige, eenvoudige en intuïtieve compenserende software Alinea gebruiken in HOGENT, Odisee, HOWEST en UC-Leuven. Kurzweil, het meest uitgebreide programma, wordt ingezet aan de KUL, Thomas More, UC Leuven-Limburg en Luca school of arts.
Aan het werk met dyslexie?
Leerbelemmeringen verdwijnen natuurlijk niet zomaar na je studies. Spreek met je (toekomstige) werkgever over oplossingen en bekijk samen of een tussenkomst kan aangevraagd worden bij de VDAB.
usp-icon-rebrand Gebruiksvriendelijk en intuïtief
usp-icon-rebrand Helpt lezen, schrijven en leren
usp-icon-rebrand Voor Chromebook, Mac en Windows